فوتوفون

فوتوفون (به انگلیسیPhotophone) یک وسیله‌ی ارتباطی با قابلیت تراگسیل صدا از طریق یک پرتو نور است. این وسیله توسط الکساندر گراهام بل و دستیارش در ۱۹ فوریه ۱۸۸۰ در واشنگتن دی سی اختراع شد. 

ادامه مطلب ...

اثر ژئودزیکی

ادامه مطلب ...

مکاترونیک

مکاترونیک (Mechatronics)
تلفیق سه رشتهٔ مهندسی مکانیک، مهندسی الکترونیک و مهندسی کامپیوتر است.

مهندسی مکاترونیک یک مجموعهٔ بین‌رشته‌ای تلفیقی از پوشش اهداف مشترک رشته‌های مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی کنترل، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مولکولی ( از نانوشیمی و بیولوژی) پدیدآمده‌ است. هدف مکاترونیک این است که به سیستم‌های ساده‌تر، ارزان‌تر، راحت‌تر و انعطاف‌پذیرتر دست یابیم.در نگاه دیگر فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکاترونیک با دید جامعی که از علوم مهندسی ( الکترونیک - مکانیک - کامپیوتر ) دارند می توانند بر اجرای طرح های مهندسی، نظارت داشته و برای آنها برنامه ریزی نمایند
مکاترونیک علم مادر برای رشته های رباتیک، مهندسی پزشکی، اتوماسیون، قطعات هوشمند ابزارهای فضانوردی و .... است. 

یک زمینه از جنبه‌های متنوعی که مکاترونیک به آن وارد شده، رشته بیومکاترونیک است.هدف بیومکاترونیک، یک‌پارچه‌سازی بخش‌های مکانیکی با اجزای بدن انسان (معمولا جایگزینی یک قطعه از اسکلت با قطعات کوچک مکانیکی) است.

یکی دیگراز جنبه‌های متنوعی که مکاترونیک به آن وارد شده، نانومکاترونیک است که به ساخت دستگاهها و سیستمهای مکاترونیکی در ابعاد نانو می پردازد

کرایونیک

کرایونیک (Cryonics)
سرمازیستی یا کرایونیک عبارت است از فرآیند انجماد انسانها بلافاصله پس از مرگ و نگهداری از بدن برای زنده کردن دوباره آن در آینده.

در این روش تمام خون بدن را تخلیه می‌کنند و آن را منجمد می‌کنند. در این روش برگشت به زندگی برای بیمار در زمان حال ممکن نیست و تنها به امید آینده و تکنولوژی آینده انجام می‌شود.

در سال ۱۹۶۷، پروفسور جیمز بدفورد، استاد فیزیولوژی دانشگاه کالیفرنیا، اولین کسی بود که حاضر شد در پروژه کرایونیک شرکت کند. مقدار زیادی نیتروژن مایع آماده شد و پروفسور طی تشریفات خاصی در نیتروژن مایع قرار داده شد و در دمای ۱۹۶ درجه زیر صفر شروع به یخ زدن کرد! پروفسور بدفورد هنوز هم به صورت یخی در موسسه آلکور در آمریکا نگهداری می شود

کرایونیک اکنون فقط در مورد کسانی انجام می شود که دارای بیماری لاعلاجی هستند و با توجه به تعاریف علمی کنونی در حال مرگ هستند. موسسات کرایونیک این داوطلب ها را برای فریز شدن آماده می کنند. لحظاتی بعد از مرگ آن ها، قبل از اینکه سلول ها تغییر کنند، آن ها را در دمای نیتروژن مایع قرار می دهند تا فریز شوند. آن ها باید چند سال در این حالت در درون یخچال های مخصوصی که مرتب نیتروژن مایع درون آن ها تعویض می شود بمانند .

دانشمندان روی این مساله توافق دارند که علم هنوز آنقدر پیشرفت نکرده که بتواند افراد کرایو شده را به زندگی برگرداند. در آینده هم بعد از احیای افراد یخ زده، هم باید آسیب ناشی از کمبود اکسیژن در بافت ها را برطرف کرد، هم مشکلات ناشی از مسمومیت با مایع کرایوپروتکتانت که قبل از فریز شدن به بافت ها تزریق می شود و هم مشکلات ناشی از سرمازدگی و یخ زدگی بافت ها را درمان کرد و بعد به سراغ درمان مشکل اصلی که عامل مرگ بوده است رفت.

هم اکنون در موسسه آلکور در آریزونا ۷۷ داوطلب یخی و در موسسه کلینتون در میشیگان ۸۵ فرد یخ زده در انتظار آمدن آینده دور هستند

ابرمیکروب‌

ابرمیکروب‌ (super bug)
ابر میکروب‌‌‌ها نه موجودات فضایی هستند و نه هیولاهایی حشره‌مانندی که در فیلم‌های علمی- تخیلی در خیابان‌ها وول می‌خورند.

ابرمیکروب‌ها (superbugs) میکروب‌های مرگبار مقاوم به داروها هستند که پزشکی نوین تلاش می‌کند با آنها مقابله کند.

اما معنای این کلمه در طول زمان دچار دگرگونی‌ها شده است.

کلمه ابرمیکروب در اوائل دهه هفتاد میلادی در مطبوعات عامه‌پسند ظاهر شد، و در ابتدا برای توصیف میکروب‌های "آلودگی‌خوار" به کار می‌رفت. از آن پس این کلمه دچار دگرگونی معنایی شد و امروزه برای توصیف بیماری‌های عفونی سخت و خطرناک به کار می رود.

دکتر مارتین بلیزر استاد دانشکده پزشکی دانشگاه نیویورک و رئیس پیشین جامعه بیماری‌های عفونی آمریکا در این باره می‌گوید:‌"این کلمه کاملا یک اصطلاح رسانه‌ای است، اما عموما برای اشاره به باکتری‌هایی به کار می‌رود که به انتی‌بیوتیک‌ها مقاوم هستند."

به گفته بلیزر بر اساس این تعریف حتی ویروس‌هاس مقاوم به دارو مانند HIV یا ویروس ایدز را هم می‌توان ابرمیکروب خواند، چرا که آنها نیز می‌توانند در مقابل داروهای دست‌ساز انسان مقاومت پیدا کنند.

بلیزر می‌گوید: "اگر شما HiV را یک ابرمیکروب به حساب آورید، این ویروس یکی از بدترین‌ ابرمیکروب‌ها است."

گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال 2006 درباره ایدز تخمین می‌زند که 2.9 میلیون نفر در سراسر جهان در سال گذشته بر اثر این بیماری مرده‌اند.

کارشناسان معتقدند در حالی که جمعیت جهان در حال افزایش است و آنتی‌بیوتیک جدیدی کشف نمی‌شود، ما با میکروب‌های بیشتری مانند MRSA روبرو خواهیم شد، اما پژوهش‌های بسیاری در حال انجام است تا به این تهدید فزاینده را برطرف کند.

MRSA که معمولا "مرسا"‌ تلفظ می‌شود، نیز مشکلی هراس‌آور است، زیرا بسیاری از بیماران در هنگام اقامت در بیمارستان به آن آلوده می‌شوند.

اما تا هنگامی که رویکردهای جدیدی برای مقابله با ابرمیکروب‌ها ایجاد شود، از دست ما چه کاری بر می‌آید؟

اغلب کارشناسان پزشکی یک اقدام احتیاطی ساده را توصیه می‌کنند:‌ دست‌های را با آب وصابون به طور کامل و برای چند ثانیه شستشو دهید، و این کار را مکررا انجام دهید.